Податкове право

Для будь якого підприємства податки є одним із найважливіших питань з яким він повсякденно зіштовхується, а отже питання вибору системи оподаткування, правильності ведення податкового обліку є одним з ключових питань діяльності підприємства.

Вже на початку створення підприємства необхідно замислиться яку форму оподаткування необхідно обрати саме для вашого підприємства. Якщо ви створюєте мале підприємство яке буде надавати послуги, або займатися роздрібною торгівлею можливо для вашого підприємства буде оптимальною система сплати єдиного податку. При створенні великого підприємства, що займається виробництвом товарів, працює з нерезидентами, здійснює виготовлення та продаж підакцизних товарів система сплати єдиного податку не підійде.

В діяльності будь якого підприємство виникають питання з галузі податкового права з якими розібратися за допомогою знань лише головного бухгалтера або аудитора не можливо.

Податкові перевірки. 

Податковим кодексом України передбачено декілька видів податкових перевірок це камеральні та документальні (планові або позапланові, виїзні або невиїзні) та фактичні перевірки. Кожна з цих перевірок має чітко визначені законом підстави для їх проведення та порядок їх проведення. Особливе занепокоєння виникає у платників податків фактичні перевірки, оскільки вони проводяться без попередження платника податків, тобто ви дізнаєтеся про неї лише після приходу на ваше підприємство податкових інспекторів, а отже завчасно підготуватися до неї неможливо так само важко буде знайти фахівця адвоката який зможе виїхати на перевірку з метою захисту ваших прав.

Документальні виїзні та невиїзні перевірки не проходять раптово тобто підприємство попереджається про їх проведення за 10 календарних днів, а отже є час на підготовку до перевірки. В той же час не варто розслабляться оскільки за наслідками саме документальних перевірок донарахувуються найбільші податкові зобов'язання та штрафні санкції. Це пов'язано насамперед з тим, що під час документальної перевірки перевіряються первинні документи на підставі яких проводилися податкові обрахунки та у випадку відсутності первинних документів, що підтверджують проведення господарської операції, наявності документів не у повному комплекті або складених в порушення вимог Закону України “Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні” та інших нормативних актів податковий інспектор донарахує вам податок на додану вартість та податок на прибуток, а також фінансові санкції за їх несвоєчасну сплату.

Податкова перевірка на підприємстві як правило закінчується складанням акту перевірки та донарахуванням податкових зобов'язань, штрафних санкцій та пені, а в деяких випадках й кримінальним переслідуванням.

Оскарження податкових повідомлень рішень.

Податковим кодексом України передбачена можливість оскарження податкових повідомлень рішень як в адміністративному так й в судовому порядку, при цьому для того, щоб скористатися правом на адміністративне оскарження встановлений 10-ти денний строк на оскарження податкових повідомлень-рішень, цей строк починається з наступного дня після отримання вами податкового повідомлення-рішення. Отже з огляду на дуже скорочений термін на оскарження податкових повідомлень-рішень, важливу роль в своєчасності їх оскарження є належна організація діловодства на підприємстві, та завчасне сповіщення вашого адвоката про отримання податкових-повідомлень рішень.

Відповідно до Податкового кодексу України податкове зобов'язання вважається узгодженим якщо платником податків не було оскаржено податкове повідомлення-рішення у встановлені строки. Таким чином пропуск строків на оскарження може призвести до списання коштів з вашого рахунку та нарахування пені за несвоєчасну сплату узгодженого податкового зобов'язання.

Професійний захист ваших інтересів під час податкової перевірки дозволить вам уникнути безпідставного донарахування податків та застосування штрафних санкцій, а   професійна консультація щодо перспективи оскарження винесених податкових-повідомлень рішень може зберегти вашому підприємству значні кошти, оскільки оскарження податкових повідомлень рішень в адміністративному порядку як правило не приносить позитивного результату, а розгляд справи в судді та проходження всіх трьох судових інстанцій займе близько 2-х років та як наслідок у разі пограшу справи в судді послідує донарахування пені за несвоєчасну сплату податкового боргу за весь час адміністративного та судового оскарження.

У своїй діяльності наша компанія набула значного досвіду щодо оскарження податкових повідомлень рішень як в адміністративному порядку так й в судовому.

В той же час якісна робота  вашого бухгалтера, разом з нашими юристами є запорукою запобігання зайвих витрат зі сплати податків. Вчасне виявлення податкових помилок та прийняття вірних рішень щодо шляхів їх усунення є запорукою процвітання вашого підприємства.

Важливо попам'ятати, що діяльність будь якої компанії пов'язана з необхідністю постійного контролю правильності ведення податкового та бухгалтерського обліку, правильності нарахування та сплати податків.

Придбали ви річ чи отримали послуги, виробили товар чи надали послуги ви одразу вступаєте у адміністративні правовідносини із державою оскільки будь яка господарська операція впливає на базу оподаткування.

В практиці досить часто зустрічаються й випадки коли податкова в судовому порядку визнає угоду укладену з контрагентом недійсною з підстав визнання вашого контрагента фіктивним підприємством. Анулювання свідоцтва про сплату податку на додану вартість у зв'язку з не направленням щорічної форми №6 — підтвердження, до державного реєстратора, що має наслідком неможливість отримання податкового кредиту вашим підприємством та підприємством контрагентом.

Наші фахівці мають змогу перевірити вашого контрагента на предмет можливого визнання його фіктивним підприємством, вчасно подати до державного реєстратора щорічну форму №6-підтвердження.

Адвокатська група України.

пропонує вам скористатися нашими послугами щодо консультування у сфері оподаткування, захисту ваших інтересів під час проведення перевірок податковими органами, оскарження податкових повідомлень рішень в адміністративному та судовому порядку. Професіоналізм наших фахівців збереже ваше підприємство від зайвих витрат з оподаткування та захистіть ваші інтереси в будь яких державних органах.

Новини компанії
05 Травня 2007
ТОВ “Адвокатська група України” отримало нагороду за високу якість юридичних послуг в рамках І міжнародної спеціалізованої виставки-форуму “Юриспруденція 2007”
Детальніше
05 Червня 2013
  5 червня цього року у Верховній Раді України було зареєстровано законопроект про повторні вибори народних депутатів України в одномандатних виборчих округах №№ 94, 132, 194, 197, 223.  
Детальніше
Консультації

Доброго дня! Я маю намір позичити родичеві грошову суму у розмірі 10 000 грн. Як краще з юридичної точки зору оформити передачу коштів? Чи буде достатньо лише розписки від позичальника? Дякую.

Детальніше

При подачі заяви про видачу мені технічного запису судового засідання співробітники канцелярії мені сказали, що така послуга платна, коштує 15 грн., і, що мені необхідно надати квитанцію про оплату судового збору. Я інвалід ІІ групи, чи маю я якісь пільги, що б отримати такий запис безкоштовно і на що посилатися?

Детальніше
Проекти
Клієнт:
ТОВ "Єдина торгова система-Киев" оскарження податкових повидомлень ДПІ Адвокатська група України представила інтереси ТОВ «ЄТС-Київ», під час оскарження в судовому порядку податкових повідомлень-рішень, винесених ДПІ у Дніпровському районі м.Києва, яким компанії було визначено грошове зобов’язання на загальну суму 5 450 761,00 грн. Податкові...
Детальніше
Клієнт:
Державне підприємство Міжнародній аеропорт "Бориспіль" Адвокатська група України виграла тендер на надання юридичних послуг Державному підприємству "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" у 2009 році.
Детальніше