Адміністративне право

В своєму житті ми постійно зіштовхуємося з відносинами, що за визначенням підпадають під поняття адміністративно-правові. Так, звертаючись до органів державної влади за отриманням дозволу або роз'яснення, проводячи державну реєстрацію підприємства, або звертаючись за отриманням ліцензії, оформлюючи пенсію та сплачуючи податки введення в експлуатацію будівлі між нами та державою виникаю адміністративно правові відносини. При цьому з однієї сторони знаходиться громадянин або підприємство з іншої вся система державної влади.

В більшості випадків ми сподіваємось на законні дії державних службовців та можновладців, однак наші сподівання на вирішення поставлених задач руйнуються через багаточислені бюрократичні механізми, нерадивість державних службовців або їх корумпованість. А в деяких випадках питання яке вам спочатку здавалося не складним взагалі не вирішується.

Адміністративні правові відносини

виникають на підприємстві частіше ніж у громадянина та в більшості випадків без належного юридичного супроводу призводять до значних фінансових та часових втрат.

Будь яка перевірка на підприємстві потребує фахового юридичного супроводу. Оскільки може закінчитися зупиненням господарської діяльності та застосуванням значних фінансових санкцій.

Найбільш актуальні питання адміністративно-правових відносин є :

  • Перевірки контролюючими органами діяльності суб'єкта підприємницької діяльності, такими як : управління захисту прав споживачів, управління надзвичайних ситуацій, податкові перевірки, перевірки органів екології та земельних ресурсів та інші.
  • Звернення до органів державної влади та місцевого самоврядування за отриманням дозволів на будівництво, перепланування, вводу в експлуатацію, відведення земельної ділянки, приватизації, викупу та передачу в оренду земельної ділянки, отримання дозволу на користування природними ресурсами.
  • Оскарження протиправних дій та бездіяльності органів державної влади та місцевого самоврядування.

Процедура судового захисту своїх прав в адміністративних спорах знайшла своє відображення в Кодексі адміністративного судочинства України, проте слід пам'ятати, що у адміністративних справах встановлений скорочений строк позовної давності в шість місяців, а для звернення до адміністративного суду щодо оскарження рішення суб'єкта владних повноважень, на підставі якого ним може бути заявлено вимогу про стягнення грошових коштів, встановлений місячний строк.

Вчасне звернення

за юридичною допомогою до адвокатів та юристів Адвокатської групи України є запорукою кваліфікованого захисту Ваших прав в судовому порядку. 

Новини компанії
18 Квітня 2013
Українцям доведеться сплачувати новий податок на нерухоме майно, який вступив в силу з 1 січня 2013 року. Відтепер власникам нерухомості, в залежності від розміру житлової площі будуть застосовуватись наступні ставки податку: 
Детальніше
15 Квітня 2013
15.04.2013 року набрала чинності постанова КМ України № 111 від 11.02.2013 року, згідно якої внесено зміни до Правил дорожнього руху, затверджених постановою КМ України від 10.10.2001 року № 1306. Так, зокрема нововеденням стало те, що...
Детальніше
Консультації

Чи передбачена законодавством України кримінальна відповідальність за привласнення або розтрату (розкрадання) майна довіреного винному?

Детальніше

Як дізнатися, чи буде проводитись на нашому підприємстві перевірка щодо дотримання законодавства про захист персональних даних?

Детальніше
Проекти
Клієнт:
Державне підприємство "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" Адвокатська група України в 2010 році вступила в справу про банкрутство ТОВ «Українсько-Середземноморські авіалінії» на стороні кредитора Державного підприємства «Міжнародний аеропорт «Бориспіль». Участь у справі про банкрутство нами було розпочато вже після...
Детальніше
Клієнт:
ТОВ "Єдина торгова система-Киев" оскарження податкових повидомлень ДПІ Адвокатська група України представила інтереси ТОВ «ЄТС-Київ», під час оскарження в судовому порядку податкових повідомлень-рішень, винесених ДПІ у Дніпровському районі м.Києва, яким компанії було визначено грошове зобов’язання на загальну суму 5 450 761,00 грн. Податкові...
Детальніше