Вибори

В Україні майже кожні два роки проводяться вибори органів державної влади та місцевого самоврядування — вибори Президента України, вибори народних депутатів України, вибори депутатів місцевих рад.

В основі будь яких виборів лежить Конституція України, проте досвід виборчих компаній проведених в Україні вказує, що напередодні виборів законодавець змінює умови проведення виборів, приймаючи новий закон якій регламентує проведення таких виборів.

Змінюючи процедуру проведення виборів, парламентська більшість, намагається зробити таку виборчу систему при якій мінімізується фактор потрапляння до парламенту або місцевої ради небажаних кандидатів. Для цього застосовуються різні схеми фальсифікацій виборів, зміни результатів волевиявлення громадян.

Останні парламентські вибори 2012 року стали тому зразком.

Так під час виборчої компанії було застосовані різні схеми “контролю” голосів виборців.

Реєстрації однофамільців, так званих “клонів”, кандидатів по мажоритарним округам. Яка до речі показала свою ефективність, так “клон” може відтягнути від однієї тисячі до декількох тисяч голосів, що може змінити результати голосування в даному окрузі. Система клонування кандидатів не була новою на парламентських виборах 2012 року, вона попередньо була випробована на місцевих виборах, де “клонувались” не кандидати, а політичні партії, шляхом внесення до державного реєстру даних про керівника партійної організації  відомостей про іншу особу, проведення паралельних з'їздів та реєстрації свого списку кандидатів у депутати.

Реєстрація технічних кандидатів та за рахунок їх формування виборчих комісій. Виключення з числа членів комісій небажаних осіб.  Контроль над комунальними засобами масової інформації та відмова цих ЗМІ в публікації матеріалів небажаних кандидатів. Фальсифікації із списками осіб, що голосують на дому.  Оскарження в судовому порядку результатів виборів на певних дільницях, а саме встановлення в судовому порядку фактів порушення виборчого законодавства під час голосування або підрахунку голосів, що дало можливість в наступному  визнати недійсними виборів на певних дільницях та змінити результати голосування в окрузі. Фальсифікації під час голосування та підрахунку голосів.

Всі ці механізми були застосовані на  парламентських виборах 2012 року.

Адвокатська група України має досвід проведення різних виборчих компаній, що надає нам можливість вистроїти оптимальну роботу юридичного штаба та запобігти значній кількості фальсифікацій на виборах в межах окремого округу. Наші фахівці зможуть провести підготовку ваших членів комісій та спостерігачів, виступити юридичними консультантами виборчого штабу або кандидата, якісно представити ваші інтереси в роботі окружної (територіальної) виборчої комісії та судах.

Наші адвокати та юристи на протязі багатьох років співпрацюють з комітетом Верховної Ради України з питань правової політики, а на виборах 28 жовтня 2012 року здійснювали повний юридичний супровід штабу голови комітету ВРУ з питань правової політики, народного депутата України Сергія Міщенка, який отримав впевнену перемогу у 98 мажоритарному виборчому окрузі, як самовисуванець.

Якщо Ви маєте намір обиратися до органів місцевої влади або до Верховної Ради України займіться підготовкою свого виборчого штабу та своїй виборчої компанії завчасно, довіривши проведення її професіоналам.

Новини компанії
18 Квітня 2013
Українцям доведеться сплачувати новий податок на нерухоме майно, який вступив в силу з 1 січня 2013 року. Відтепер власникам нерухомості, в залежності від розміру житлової площі будуть застосовуватись наступні ставки податку: 
Детальніше
25 Квітня 2014
5 квітня 2014 постановою Центральної виборчої комісії України № 366 директор ТОВ "Адвокатська група України" Володимир Шахрай був зареєстрований довіреною особою кандидата на пост Президента України Порошенка Петра Олексійовича по 105 та 110 виборчих округах з центрами, які знаходяться у м....
Детальніше
Консультації

В моєму будинку газове опалення. Я щомісяця вчасно і в повному обсязі сплачую рахунки за спожитий газ. Але в цьому місяці я був у відрядженні і не встиг вчасно оплатити рахунок в результаті чого мені примусово припинили газопостачання. Як мені вирішити це питання?

Детальніше

Я звільнився з роботи, але при звільнені підприємство зі мною взагалі не розрахувалось: не виплатило з/п, компенсації за невикористані дні щорічної відпустки, мотивуючи тим, що зараз у підприємства немає грошей і що вони зі мною розрахуються як тільки з’являться гроші. Як мені отримати гроші?

Детальніше
Проекти
Клієнт:
Державне підприємство Міжнародній аеропорт "Бориспіль" Адвокатська група України виграла тендер на надання юридичних послуг Державному підприємству "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" у 2009 році.
Детальніше
Клієнт:
ТОВ "Єдина торгова система-Київ" Наші адвоката успішно представили інтереси ТОВ "Єдина Торгова Система - Київ" у господарському суді Луганської області в суперечці з Підприємством з 100% Іноземними Інвестиціями " ІнтерГазСінтез " про визнання недійсним договору купівлі -продажу. Так , Позивач ПІІ " ІнтерГазСінтез " звернулося...
Детальніше