Українцям доведеться сплачувати новий податок на нерухоме майно

Українцям доведеться сплачувати новий податок на нерухоме майно, який вступив в силу з 1 січня 2013 року. Відтепер власникам нерухомості, в залежності від розміру житлової площі будуть застосовуватись наступні ставки податку: 1 відсоток мінімальної зарплати (що становить 11,47 грн.) за кожен квадратний метр житлової площі квартири, розмір якої не перевищує 240 кв. М та житлового будинку розміром до 500 кв. М, 2,7 відсотка мінімальної заробітної плати (що становить 30,97 грн.) у разі, якщо житлова площа перевищує вищезазначені розміри. Даний вид податку не застосовується до дачних та садових будівель, проте лише у тому випадку, якщо особа володіє не більш ніж одним таким будинком.
Отже, залишається лише чекати повідомлень від податкових органів, які почнуть надходити громадян вже з 15 квітня (про це повідомляє Міністерство доходів і зборів України).

Переглянути всі новини
Новини компанії
02 Липня 2014
З 1 липня 2014 року  набули зміни до Податкового кодексу України, внесені Законом України "Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні" в частині оподаткування доходів фізичних осіб (ПДФО). Так відповідно до внесених змін фактично...
Детальніше
05 Травня 2007
ТОВ “Адвокатська група України” отримало нагороду за високу якість юридичних послуг в рамках І міжнародної спеціалізованої виставки-форуму “Юриспруденція 2007”
Детальніше
Консультації

Добрий день! Моя сім'я — я, чоловік та малолітній син — 6 місяців, проживаємо разом із батьками чоловіка у двокімнатній квартирі. Чоловік має прописку у цьому житлі, я ж не зареєстрована у цій квартирі, коли постало питання з пропискою дитини, батьки чоловіка відмовили реєструвати дитину на своїй площі. Чи можу я все ж таки прописати дитину у цій квартирі?

Детальніше

Наше підприємство змінило юридичну адресу, отримані свідоцтва про реєстрацію баз персональних даних містять стару адресу, як і у які строки необхідно замінити ці свідоцтва?

Детальніше
Проекти
Клієнт:
АТЗТ "Вібропрес" 28.11.2008 Господарським судом м. Києва порушено провадження у справі про банкрутство відсутнього боржника АТЗТ “Вібропрес”. Вказане стало наслідком рейдерського захоплення боржника та неправомірного, фактично безкоштовного, відчуження майна...
Детальніше
Клієнт:
Державний міжнародний аеропорт "Бориспіль" Адвокатська група України виграла тендер на надання юридичних послуг Державному міжнародному аеропорту "Бориспіль" у 2008 році.
Детальніше