30 березная 2011 року директор Адвокатської групи України Володимир Шахрай на запрошення Німецького фонду міжнародного правового співробітництва прийняв участь в роботі офіційної делегації комітету Верховної Ради України у Берліні

30 березная 2011 року директор Адвокатської групи України Володимир Шахрай на запрошення Німецького фонду міжнародного правового співробітництва прийняв участь в роботі офіційної делегації комітету з питань правової політики Верховної Ради України у Берліні

До складу Української делегації входили секретар комітету Верховної Ради України з питань правової політики, народний депутат України Володимир Толстенко, голова підкомітету, народній депутат України Владислав Забарський, заступник керівника секретаріату комітету Верховної Ради України Ігор Ткаченко, директор ТОВ “Адвокатська група України”, голова адвокатського об´єднання "Українська правозахисна фундація" Володимир Шахрай. В обговоренні питань з Німецької сторони взяли участь керуючий справами Федеральної палати адвокатів Німеччини доктор Вольфганг Айхеле, голова Федеральної палати адвокатів Німеччини доктор Хеннінг Хюбнер, керуюча справами Спілки адвокатів Німеччини Нігар Хосан-Агаї, представники Німецького інституту адвокатури і Федеральної палати адвокатури, Міністерства юстиції та Бундестагу.

Під час проведених зустрічей 30, 31 березня 2011 року члени Української делегації ознайомились зі структурою та повноваженнями Німецької палати адвокатів і Спілки адвокатів ФРН, з роллю палати адвокатів у процесі допуску до професії, зокрема, щодо видачі дозволу на право зайняття адвокатською діяльністю.

Обговорені питання допуску до професії адвокатів та дисциплінарної та цивільної відповідальності адвокатів, обговорені питання обов'язкового страхування цивільної відповідальності адвокатів, питання внесення обов'язкових членських внесків та закріплення адвокатів за палатою адвокатів відповідної землі. Голова підкомітету з питань цивільного законодавства Комітету Верховної Ради України з питань правової політики, народний депутат України Владислав Забарський наголосив на важливості положень німецького процесуального законодавства, яке передбачає виключне право адвоката на судове представництво в Німеччині. Обговорені були й питання професійної етики адвокатів. Доктор Хеннінг Хюбнер виступив з доповіддю перед Українською делегацією щодо положень федерального законодавства про відповідальність за збереження адвокатської таємниці, порядку притягнення адвокатів до дисциплінарної відповідальності, порядку тарифікації послуг адвокатів та порядку оплати послуг адвокатів за рахунок держави, також обговорені питання припинення адвокатської діяльності.

Членами делегації були затронуті питання системи організації адвокатського самоврядування, роль самоврядних організацій адвокатів та шляхи підвищення ролі самоврядних організацій адвокатів на суспільне життя країни та на прийняття рішень законодавчими органами держави. Проблемі питання захисту професійних прав адвокатів та підвищення кваліфікації адвокатів, розподіл повноважень між громадським об´єднанням - Спілкою адвокатів Німеччини та Федеральною палатою адвокатів доповів голова Федеральної палати адвокатів Німеччини доктор Хеннінг Хюбнер.

 Крім того, члени делегації зосередили увагу на питаннях фінансових витрат, оподаткування доходів адвокатів Німеччини та України. Були обговорені питання надання німецькими та українськими адвокатами правової допомоги у кримінальних справах за рахунок державних коштів. Так, за рахунок держави в Німеччині надається правова допомога лише у випадках, коли підсудний довів суду власну матеріальну неспроможність забезпечити захист.

Переглянути всі новини
Новини компанії
05 Червня 2013
  5 червня цього року у Верховній Раді України було зареєстровано законопроект про повторні вибори народних депутатів України в одномандатних виборчих округах №№ 94, 132, 194, 197, 223.  
Детальніше
15 Листопада 2006
Адвокатською групою України укладений довгостроковий договір про надання юридичних послуг з однією з провідних будівельних компаній України ТОВ "Житло-Буд". Даний договір передбачає, що Адвокатська група України буде виступати юридичним радником ТОВ "Житло-Буд" у всіх питаннях, що вимагають...
Детальніше
Консультації

У наш час стало дуже популярно купувати речі в інтернет-магазинах. От і я придбала собі через сайт одного із інтернет-магазинів тепле зимове пальто, а коли отримала його, зрозуміла, що воно не відповідає опису та й затісне на мене. Чи можу я відіслати придбане мною пальто і повернути собі заплачені за нього гроші?

Детальніше

Доброго дня, ми отримали витяг з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій по нашому підприємству та побачили, що в ньому зазначено, що відомості про наше підприємство не підтверджені, яким чином необхідно підтверджувати відомості про юридичну особу та які наслідки не проведення такого підтвердження?

Детальніше
Проекти
Клієнт:
ТОВ "Житлобуд" 15 ноября 2006 года Адвокатська група Украіни уклала довгострокову угоду з однією з провідних будівельних компаній Украіни Товариством з обмеженою відповідальністю "Житлобуд" про надання юридичних послуг.
Детальніше
Клієнт:
ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль"- ВАТ "Авіокомпания "Авіалінії УКраїни" 17 травня 2011 року нашими адвокатами було підготовлено та подано позов до Господарського суду Київської області з метою захисту порушеного права Державного підприємства “Міжнародний аеропорт “Бориспіль” внаслідок незаконних дій Відкритого акціонерного товариства...
Детальніше