В Україні буде спрощено порядок надання державної допомоги сім'ям з дітьми

Верховною Радою України 16 квітня 2013 року прийнято за основу та в цілому  проектом Закону України від 18.02.2013 р. № 2313 “Про внесення доповнень до Закону України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми", автором якого виступив народний депута України  Ігор Калєтнік. 

Цим законом суттєво спрощено процедуру отримання громадянами допомоги при народженні дитини, а саме значно скорочена кількість документів для отримання державної допомоги при народженні дитини та встановлено їх вичерпний перелік.

Тепер для отримання допомоги буде достатньо пред'явити паспорт або інший документ, що посвідчує особу, свідоцтво про народження дитини та заяву у довільній формі одного з батьків (опікунів). 

крім цього, на органи праці та соціального захисту населення за місцем проживання одного з батьків (опікуна) покладено обов'язок самостійно отримувати від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, установ, з державних реєстрів всі необхідні відомості та вчиняти інші дії для призначення такої допомоги громадянам, які мають на те відповідне право.

На сьогоднішній день, для оформлення даного виду державної допомоги батькам або ж опікунам необхідно надати органам соціального захисту населення наступний перелік документів:

  • заяву, яку надають для заповнення безпосередньо у відділі соціального захисту населення за місцем реєстрації заявника, форма даної заяви затверджена наказом Міністерства соціальної політики України № 96 від 22 лютого 2012 року;

  • копію свідоцтва про народження дитини;

  • витяг з Державного реєстру актів громадянського стану про народження дитини для виплати допомоги у зв’язку з її народженням, який видається відділом реєстрації актів громадянського стану під час реєстрації народження дитини.

  • особам, які звертаються за призначенням допомоги при народженні другої дитини або наступних дітей, до перелічених вище документів надають довідку про склад сім'ї та копію свідоцтва про народження кожної дитини.

Отже, порівнюючи існуючий та майбутній механізм отримання державної допомоги при народженні дитини — очевидно, що якщо Президент України підпише даний законопроек, це спростить процедуру отримання державної допомоги сімями з дітьми. 

 

Переглянути всі новини
Новини компанії
25 Лютого 2014
Міжнародний кримінальний суд діє, що на підставі Римського статуту уповноважений здійснювати юрисдикцію стосовно осіб, відповідальних за найбільш серйозні злочини, що викликають стурбованість міжнародної спільноти та доповнює національні системи кримінального правосуддя - стаття 1 Римського статуту.
Детальніше
15 Квітня 2013
15.04.2013 року набрала чинності постанова КМ України № 111 від 11.02.2013 року, згідно якої внесено зміни до Правил дорожнього руху, затверджених постановою КМ України від 10.10.2001 року № 1306. Так, зокрема нововеденням стало те, що...
Детальніше
Консультації

На нашому підприємстві виникла необхідність використовувати працю громадянина Чехії N і є всі можливості створення необхідних умов для його перебування та діяльності на території України. Ми готуємо пакет документів щоб отримати дозвіл на працевлаштування в Україні громадянина Чехії N. Які документи нам потрібно отримати для цього від громадянина N, поки він ще знаходиться на території Чехії і яким вимогам вони повинні відповідати?

Детальніше

Доброго дня! Я планую подорож до Китаю і маю намір здійснити закупку речей для особистого вжитку та користування. Щоб уникнути проблем на митниці, підкажіть, які є обмеження по кількості та вартості товарів, що ввозяться в Україну.

Детальніше
Проекти
Клієнт:
Служба автомобільних доріг у Київській області - оскарження акту перевірки КРУ Контрольно-ревізійним управлінням Київської області проведено планову перевірку фінансово господарської діяльності Служби автомобільних доріг у Київській області за період з 01.06.2008 року по 31.03.2010 року. За результатами перевірки Контрольно-ревізійним управлінням направлено вимогу від...
Детальніше
Клієнт:
ТОВ "Єдина торгова система-Киев" оскарження податкових повидомлень ДПІ Адвокатська група України представила інтереси ТОВ «ЄТС-Київ», під час оскарження в судовому порядку податкових повідомлень-рішень, винесених ДПІ у Дніпровському районі м.Києва, яким компанії було визначено грошове зобов’язання на загальну суму 5 450 761,00 грн. Податкові...
Детальніше